Всички категории
EN
Гореща линия за информация:

0086 18858786298

Статии

Ти си тук : Начало>Статии

Защо е необходимо да добавите овлажнител към CHM машината за разлистване

ВРЕМЕ: 2024-01-05 ХИТОВЕ : 11

Статичното електричество върху хартията има нещо общо с хартията правене. При нормални обстоятелства основната хартия е по-малко заредена, когато напусне фабриката, и вероятността хартията с покритие да бъде заредена също е ниска. Тъй като хартията за печат (хартия за бяла дъска, картон и др.) и хартията с покритие се обработват повторно на базата на оригиналната хартия, дори ако оригиналната хартия е заредена, тя ще бъде елиминирана по време на обработката. 


Обикновено хартията с базово тегло под 80g/m2 има повече статично електричество. Въпреки това, статичното електричество върху хартията вече е налице преди отпечатването на машината или статичното електричество не е очевидно преди отпечатването. Често се причинява от внезапно увеличаване на статичното електричество след печат. Поради наличието на вода в процеса на офсетов печат, рядко се случва статично електричество да се появи след печат. При офсетовия печат статичното електричество възниква главно преди печат.


Основната причина за статичното електричество на хартия е електричеството от триене. Зареждането на много обекти се причинява от триене. Триенето между хартията и каландра по време на хартия направата и триенето между хартията и гумения цилиндър и отпечатъчния цилиндър по време на печат са важни фактори за генериране на статично електричество. Атомните ядра на различни материали имат различни свързващи сили върху електроните или имат различен афинитет и свойства на отчуждаване за електрони. Когато две различни вещества са в близък контакт, електронофобната страна има слаба свързваща сила върху електроните и някои електрони ще преминат през интерфейса и ще се прикрепят към повърхността на електрофилната страна. Резултатът от този пренос на електрони е образуването на двоен електрически слой на интерфейса. По това време, ако двете вещества се разделят бързо, електронфобната страна става положително заредена поради загубата на някои електрони, а електрофилната страна става отрицателно заредена поради печалбата на някои електрони. Това е същността на трибоелектричеството.


Хартията, одеялото, мастилото, печатната форма и т.н. в печатните материали имат различни свойства на афинитет и отчуждаване за електрони. По време на процеса на печат големият натиск ги довежда до близък контакт, а високата скорост ги кара да се разделят бързо. Те са напълно способни да генерират триене. Електрически условия. Следователно е разбираемо, че по време на печат се появяват десетки хиляди волта статично електричество, особено след като някои хартии имат статично електричество преди печат. По време на производствения процес в хартията е генерирано статично електричество. Когато се опакова и изпрати до печатарската фабрика, преди да може да избяга, все още се задържа известно статично електричество. Това е и причината хартията да се зарежда преди печат. Когато се използват тези хартии, трябва да се приемат различни методи за премахване на статичното електричество въз основа на действителните производствени условия.


Статичното електричество се генерира поради триене между хартия и други вещества или триене между хартия. Тя се променя значително с проводимостта на самата хартия и околния въздух. Статичното електричество се появява върху сухия лист в края на секцията за сушене на хартиената машина и обикновено достига своя максимум по време на каландриране в суперкаландър. По време на навиването и пренавиването, както и процесите на печат, могат да се генерират статични заряди върху суха хартия поради триене.


Следователно самата хартия за печат може да съдържа много статично електричество или може да се генерира статично електричество по време на печат. Хартията със статично електричество ще окаже голямо влияние върху печатните операции и качеството на печат. Поради привличането на противоположните заряди е трудно да се разделят хартиите. Когато печатате върху плоска хартия, няколко листа хартия се подават в печатната преса едновременно. Когато печатате върху ролна хартия, е трудно да превъртите хартията назад. Освен това, тъй като обвиненията от един и същи пол се отблъскват взаимно, често се получава отклонение на печата. , което води до неточно надпечатване или неравномерно подаване на хартия.


Хартията със статично електричество също може лесно да абсорбира прах и хартиени остатъци във въздуха, което ги кара да прилепват здраво към отпечатания материал и директно да го замърсяват; когато напрегнатостта на полето на натрупване на електростатичен заряд достигне напрегнатостта на полето на пробив на заобикалящата среда, също ще се появи електростатичен искров разряд. , и дори да предизвика злополуки като пожари. За същата хартия, колкото по-суха е, толкова по-голяма е нейната устойчивост. Следователно, след като сухата хартия се протрие и генерира електричество, ще бъде трудно да циркулира и да остане.


Ако в околния въздух има повече влага по това време, статичното електричество върху хартията ще се предаде във въздуха, без да причини неизправност. Следователно е по-малко вероятно статичните повреди да се появят през дъждовните сезони, отколкото през сухите сезони.

В хартиената промишленост овлажняването може да се използва за контрол на съдържанието на влага в хартията и качеството на повърхността на хартията. След като хартията бъде произведена и навита в тръба, тя ще бъде в контакт със заобикалящата среда за дълго време в края на оборудването за производство на хартия. Влагата върху откритата повърхност на хартията ще се променя с влажността на околната среда, като по този начин ще се отрази на последващата обработка и опаковане. Идват много въпроси:


1.Когато влажността е по-ниска от 50%, хартията ще се свие, навие или стане с неправилен размер, което прави невъзможно навиването й, което води до значително увеличение на производствените разходи.


2.Когато относителната влажност е по-ниска от 45%, ще се генерира статично електричество, което ще доведе до намаляване на качеството на продукта и увеличаване на процента на скрап. Много е лесно хартиените продукти да генерират статично електричество, след като бъдат търкани от машини.


3.Обикновено по време на процеса на производство на хартия често е необходимо да се отреже ръбът на хартията и да се счупи и съедини отново хартията, след като всяка ролка достигне определена дължина, което ще доведе до голямо количество хартия в производствения цех. Хартиени остатъци и хартиен прах, след като влажността на въздуха намалее, прахът е предразположен към проблеми с праха поради намаляване на съдържанието на повърхностна влага.


Пръскането обикновено се използва за предотвратяване на подобна ситуация, а влажността в работилницата обикновено се контролира на около 55%. Дюзата се използва за равномерно овлажняване на равнината на ролната хартия по време на работа. Функциите му са:


1. Поддържайте определена влажност, за да направите хартия правене на по-равномерно; гарантирането, че влагата се запазва в хартията, може не само да направи продукта по-гъвкав, но и да направи етапите на производство и опаковане по-стабилни.


2. Предотвратете залепването на хартиен прах, причинено от статично електричество; самото статично електричество има разряден заряд, така че не само ще причини залепване на хартия и други последствия, но и ще причини повреда на оборудването, причинявайки директно икономически загуби на хартиената фабрика.


3. Предотвратете накъдряне и деформиране на хартията и причиняване на къдрици по време на хартията процес на изработка;


4. Увеличете съдържанието на влага в хартията и хартията и околната среда ще достигнат баланс на влажност. Хартията няма да се деформира лесно и няма да стане крехка и лесно чуплива.


5. Овлажняването ще контролира ефективно праха от хартиен прах и хартиени остатъци и ще гарантира работната среда в работилницата.